Het voortgezet onderwijs

Doorgaan met bijles

Na groep 8 gaat alles anders… Kinderen kunnen het moeilijk hebben met alle veranderingen. Er wordt veel van je verwacht. De basisschool stoomt je kind klaar voor het vervolg, maar wat als het allemaal net niet lukt?

In het eerste jaar komen leerlingen van verschillende basisscholen samen in een de klas. Niet elke basisschool heeft aan dezelfde stof aandacht gegeven. Zo kan het zijn dat er binnen een klas grote verschillen zijn. Er is in de brugklas niet altijd tijd om de verschillen gelijk te trekken. Dan komt de bijles van pas! We pakken aan wat het kind nog niet onder de duim heeft, of niet geleerd heeft in groep 8, zodat het goed mee kan met de rest van de klas. Een goede start motiveert en zorgt ervoor dat je makkelijker volhoudt!

De ervaring leert dat de kinderen van groep 8 het fijn vinden om nog even te blijven; er verandert al zo veel dan is het prettig om bijles te krijgen van een bekende! Het kind mag aangeven wat nog moeilijk is.

Beelddenken
Beelddenken

Kosten:
Kosten Engelse les: Een bijles van 60 minuten €38,00

Bijles Engels

Als ik denk dat een collega een vak beter beheerst dan ik, schakel ik deze specialist in. Zo geeft bijvoorbeeld Annemieke Engelse les bij WilsKracht. Zij heeft deze diploma’s op het gebied van de Engelse taal:
  • VWO-tto
  • CAE (Cambridge Advanced English)
  • International Bachelor in English language and literature

Fijn om te zien hoe kinderen van ‘opzien tegen de Engelse les’ nu zonder moeite en met plezier hun boekenlijst samenstellen!

Ook voor andere vakken (bijvoorbeeld economie en bedrijfseconomie), zijn docenten inzetbaar.

Plannen en organiseren

Probleem
Uw kind is echt wel aan het werk, en lijkt ook hard te werken, maar komt soms tijd te kort. En als de cijfers terugkomen zijn ze lager dan verwacht als je kijkt naar hoe lang er aan gewerkt is… Het kind ervaart druk om alles geregeld te krijgen… Die repetitie staat wel in Magister, maar wanneer begin je met leren? Faalangst ligt op de loer want, hoe pak je het hele plannen goed aan, en hoe leer je handig, hoe maak ik een goede samenvatting, en hoe zorg je voor een goede concentratie die je langer vast kunt houden, en , en , en ….. Het zou zo fijn zijn als er ook tijd blijft om leuke dingen te doen, zonder dat je huiswerk er onder lijdt… maar hoe??

Oplossing
Het kind gaat leren hoe het alles van begin tot eind zelf kan doen; voor een ouder is het prima om een keer te overhoren, maar een samenvatting maken moet het kind zelf doen. Hier gaan we samen met het kind alle stappen doornemen. Het huiswerk wordt opgegeven door de docent en dan? We kijken naar hoe het kind leert, en of dat op een andere (misschien wel leukere) manier zou kunnen met wellicht minder inspanning maar met een beter resultaat. Kan het kind een goede samenvatting maken? Waar het kan, gebruiken we het eigen huiswerk om te oefenen. Dat moest toch al geleerd worden, dus dat is twee vliegen in één klap! We nemen door hoe je je beter kunt concentreren en hoe je je concentratie langer vast kunt houden. Het werk echt! Overdreven gestress maakt plaats voor zelfverzekerdheid; het gevoel van ‘de zaak onder controle hebben’, omdat er inzicht is gekomen.

Deze lessen plannen en organiseren zijn niet alleen handig voor de brugklas, maar gaan je hele leven mee! Als je de voordelen eenmaal hebt ervaren laat je ze niet meer los!

Faalangst

Kosten:
8 lessen van 60 minuten, €42,50 per les

© WilsKracht. Alle Rechten Voorbehouden
Algemene Voorwaarden | Privacyverklaring
Realisatie: MaxiGraphx
© WilsKracht. Alle Rechten Voorbehouden
Algemene Voorwaarden | Privacyverklaring
Realisatie: MaxiGraphx