Specialismen

Beelddenken

Het probleem
In de eerste jaren, voordat een kind leert lezen en schrijven, denkt het in beelden. Vanaf groep 3 verandert dat en gaan kinderen meer in woorden denken. Soms gebeurt dat niet en blijven kinderen in beelden denken. Deze kinderen krijgen het lastig op school omdat ons onderwijs in hoofdzaak op woorddenken is gebaseerd.

Een beelddenkend kind ontwikkelt dan een leerachterstand. Vaak wordt dan gedacht dat het kind dyslectisch is. School wil graag helpen en biedt meer oefenmateriaal aan. Maar een beelddenkend kind is daar niet mee geholpen. Extra oefenmateriaal is alleen maar meer van hetzelfde… dus dat werkt niet.

Onder meer begrijpend lezen wordt voor beeld-denkers een probleem. Er zijn zoveel woordjes waar je geen plaatje van kunt maken. Denk aan woordjes als: omdat, de, het, een, etc. Een beelddenkend kind slaat die woordjes daarom maar over. Dan wordt een tekst begrijpen erg lastig.

De oplossing
Je kunt leerstof wél beter aan laten sluiten op de behoefte van beelddenkende kinderen! Bijvoorbeeld met de methode ‘Ik leer anders’ (van Agnes Oosterveen-Hess). Hiermee leert het kind hoe het wèl lesstof kan verwerken en onthouden. Je kind leert woordbeelden opslaan en foutloos spellen.

Denkt u dat uw kind beelddenker is? Neem contact op, dan gaan we aan de slag. Er gaat een wereld open voor u en uw kind.

Beelddenken

Kosten:
4 lessen van 60 minuten + oefenboek: € 255,-

  • Individuele begeleiding
  • Geen bijkomende kosten
Beelddenken

Kosten:
8 lessen van 60 minuten, € 48,00 per les

  • Individuele begeleiding
  • Geen bijkomende kosten

Hooggevoeligheid (HSP)

Het probleem
Hooggevoelige kinderen hebben moeite met het verwerken van prikkels. Soms zoveel dat het teveel wordt. Dat komt dan tot uiting in irritant gedrag of het kind trekt zich terug en lijkt verlegen. Nee, uw kind is niet lastig, angstig of verlegen. Uw kind krijgt meer prikkels binnen en denkt overal langer over na. Anders gezegd; het heeft veel meer tijd nodig om alles wat het ziet, ruikt, hoort en voelt te verwerken.

Hooggevoeligheid is een aangeboren karaktereigenschap. Uit onderzoek (Elaine Aron) is gebleken dat iets meer dan 15% van de kinderen hooggevoelig is. Dat is niet altijd even makkelijk, maar het heeft ook mooie kanten. Leer het zien als een kwaliteit, niet als een handicap, want je kunt er mee leren omgaan.

De oplossing
En dat is precies wat we hier gaan doen! Er mee leren omgaan is precies waar ik samen met het kind aan ga werken. We gaan kijken wat de moeilijke situaties zijn, waarin het kind vastloopt. We gaan kijken hoe het kind er mee om kan gaan en hoe deze moeilijke situaties in de toekomst voorkomen kunnen worden. Stap voor stap. We tackelen het probleem om ruimte te maken voor ontwikkeling van al die mooie kwaliteiten, die eerder geen kans kregen vanwege de hooggevoeligheid.

Faalangst

Het probleem
Faalangstige kinderen vinden het moeilijk anderen aan te spreken. Ze krijgen het al benauwd als ze er alleen nog maar aan denken. Dat beperkt! Vrienden maken,

of het voor zichzelf op nemen lukt niet. Dat maakt onzeker, tot extreem verlegen. Het kind trekt zich terug en mist daardoor veel sociaal contact. Of: Je kind heeft zo hard gewerkt voor de toets, of heeft een fantastische PowerPoint gemaakt om de spreekbeurt tot een succes te maken, en toch lukt het niet; al het geleerde lijkt vergeten, of je kind gaat stotteren als het voor de groep staat…

Klamme handen, het zweet breekt uit… Het gaat verder dan ‘gezonde spanning’, veel verder: het verlamt, blokkeert je helemaal. En… het wordt steeds erger, want het stapelt zich op; negatieve ervaringen bevestigen wat het kind al dacht: ‘Ik kan het niet…’ Iedereen roept: ‘Doe je best, dan komt het goed!’ Maar het komt niet goed… Hoe kom je door die blokkade heen?

De oplossing
In 6 lessen nemen we door wat in de weg zit: hoe komt het dat je onzeker bent, waar komt de angst vandaan, hoe kunnen we angst het omzetten naar ‘gezonde spanning’. Het kind krijgt een gezonde dosis zelfvertrouwen en durft meer.

Faalangst

Kosten:
6 lessen van 60 minuten, €48,00 per les

  • Individuele begeleiding
  • Geen bijkomende kosten
© WilsKracht. Alle Rechten Voorbehouden
Algemene Voorwaarden | Privacyverklaring
Realisatie: MaxiGraphx
© WilsKracht. Alle Rechten Voorbehouden
Algemene Voorwaarden | Privacyverklaring
Realisatie: MaxiGraphx